Home » wikkelcare

wikkelcare

Wat is Wikkelcare:


Wikkelcare is een therapeutische wikkel en is de basis van Bashya Complementair. Deze wikkels kunnen tijdens de behandeling in de praktijk of salon worden ingezet bij klachten of om alleen te ontstressen en worden samen met speciale en biologische kruiden of oliën gebruikt passend bij de klacht. Na het aanbrengen van de wikkel is er de mogelijkheid om ingebakerd (ingewikkeld) te worden om zo het lichaam te begrenzen, te omarmen en te koesteren. Een korte massage van haar en hoofdhuid (eventueel gecombineerd met een ontspannende gezichtsbehandeling) zorgt ervoor dat het lichaam volledig tot rust kan komen. 
 

Therapeutische wikkels:

Wat is een therapeutische wikkels en wat doet het?
De therapeutische wikkel, ook wel  Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is een lange lap van biologische katoenen stof welke samen met prachtige energetische oliën, biologische kruiden en pure schapenwol om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust. Het werkt regulerend op alle facetten van het mens-zijn en heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. 
De wikkel is ook geschikt ter ondersteuning bij medische zorg, voor thuisgebruik of in het ziekenhuis.

 

Allergie voor wol of wolvet?
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Zo gauw ze een wollen trui aan hebben krijgen ze uitslag en jeuk. Die wol is chemisch gereinigd en geverfd waardoor de wol krimp krijgt. Dit zijn hoekjes in de draad wat irritatie geeft. De wol zo van het schaap of 1 keer gewassen met wasnoten heeft dit niet. Bij mensen met een wolallergie ontstaat geen reactie op deze wol. Twijfelt u, probeer dan eerst een plukje wol uit op de huid van uw onderarm.

 

Wolvet

Voor wolvet geldt hetzelfde verhaal. Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij de wikkeltherapie wordt de wol gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap. Puur wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet. Wolvet trekt goed in de huid en heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking. Het houdt de warmte van het lichaam goed vast. Het wolvet of de lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken. Vervolgens wordt het gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème. Hierdoor onstaat vaak de allergische reactie. 
De wol die door Wikkelcare gebruikt wordt komt van een schaapskudde uit Overijssel. Deze worden met hart en ziel verzorgd. De wol is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! Deze ongewassen wol wordt gebruikt voor het wolbed. Puur, regiogebonden en duurzaamheid staan dan ook centraal bij Wikkelcare. Ook gebruiken we wol welke 1x op geheel natuurlijke wijze gewassen is met biologische wasnoten (noten van de zeepnotenboom, de schillen ervan worden in India al eeuwenlang gebruikt bij het doen van de was). Hierdoor wordt het meeste wolvet er uitgewassen. Dit noemen we de wolmat. De wolmat XL komt van een schaapskudde uit Drenthe.
De wol  wordt rechtstreeks op de huid of op het tinctuur- of oliecompres of kruidendoek geplaatst.


Alle voordelen op een rijtje:

 

Helpt bij emotionele en fysieke ongemakken

Biologische en onbewerkte oliën en wol

Biologisch katoenen stof (GOTS gecertificeerd)

Ter ondersteuning bij medische zorg

Bij fysiotherapiebehandelinge

Reuma gerelateerde klachten

Buikpijn- en stress gerelateerde klachten

Burnout

Kan eenvoudig worden toegepast in elke gewenste behandeling

 

Hieronder een link naar een mooi filmpje over Wikkelcare:

https://youtu.be/nsDGN9s6YLM