wikkelcare

Wat is Wikkelcare:

 

De therapeutische wikkel, ook wel  Ghara genaamd wat huis of schuilplaats betekent, is gemaakt van biologisch katoen welke samen met prachtige energetische oliën, biologische kruiden en pure schapenwol om het te behandelen lichaamsdeel wordt gewikkeld. Een wikkel geeft het cocongevoel en brengt de focus aan daar waar het nodig is. Ze omhult je met liefde, warmte, geborgenheid en rust. Het heeft als doel het verzachten of verlichten van lichamelijke en emotionele ongemakken en pijnklachten. De wikkel is ook geschikt ter ondersteuning bij medische zorg, voor thuisgebruik of in het ziekenhuis.

De olieën en kruiden worden uitgezocht op de betreffende klacht van dat moment.

 

Ik gebruik de salonwikkel (speciaal voor de salon ontwikkeld) vaak in de gezichts- en lichaamsbehandelingen om net dat beetje extra te geven aan een behandeling en het extra stukje ontspanning te geven.

Na het aanbrengen van de wikkel is er de mogelijkheid om ingebakerd (ingewikkeld) te worden om zo het lichaam te begrenzen, te omarmen en te koesteren. Een korte massage van haar en hoofdhuid (eventueel gecombineerd met een ontspannende gezichtsbehandeling) zorgt ervoor dat het lichaam volledig tot rust kan komen. 

Allergie voor wol of wolvet?
Sommige mensen zijn allergisch voor wol. Zo gauw ze een wollen trui aan hebben krijgen ze uitslag en jeuk. Die wol is chemisch gereinigd en geverfd waardoor de wol krimp krijgt. Dit zijn hoekjes in de draad wat irritatie geeft. De wol zo van het schaap of 1 keer gewassen met wasnoten heeft dit niet. Bij mensen met een wolallergie ontstaat geen reactie op deze wol. Twijfelt u, probeer dan eerst een plukje wol uit op de huid van uw onderarm.

 

Wolvet

Voor wolvet geldt hetzelfde verhaal. Wolvet is een natuurlijk vet dat geproduceerd wordt door het schaap. Bij de wikkeltherapie wordt de wol gebruikt in zijn puurste vorm, namelijk rechtstreeks van het schaap. Puur wolvet rechtstreeks van het schaap lijkt in samenstelling  sterk op ons eigen huidvet. Wolvet trekt goed in de huid en heeft een helende, antibacteriële en verzachtende werking. Het houdt de warmte van het lichaam goed vast. Het wolvet of de lanoline die je in de winkel koopt is vermengd met water en middels een chemisch proces aan de wol onttrokken. Vervolgens wordt het gereinigd, geraffineerd en verwerkt tot crème. Hierdoor onstaat vaak de allergische reactie. 

De wol is onbespoten, verfvrij en zo van het schaap. Puurder dan dit is er niet! Deze ongewassen wol wordt gebruikt voor het wolbed. Puur, regiogebonden en duurzaamheid staan dan ook centraal bij Wikkelcare. Ook gebruiken we wol welke 1x op geheel natuurlijke wijze gewassen is met biologische wasnoten (noten van de zeepnotenboom, de schillen ervan worden in India al eeuwenlang gebruikt bij het doen van de was). Hierdoor wordt het meeste wolvet er uitgewassen. Dit noemen we de wolmat.
De wol  wordt rechtstreeks op de huid of op het tinctuur- of oliecompres of kruidendoek geplaatst.


Alle voordelen op een rijtje:

 

Helpt bij emotionele en fysieke ongemakken

Biologische en onbewerkte oliën en wol

Biologisch katoenen stof (GOTS gecertificeerd)

Ter ondersteuning bij medische zorg

Bij fysiotherapiebehandelingen

Reuma gerelateerde klachten

Buikpijn- en stress gerelateerde klachten

Burnout

Kan eenvoudig worden toegepast in elke gewenste behandeling

 

Hieronder een link naar een mooi filmpje over Wikkelcare:

https://youtu.be/nsDGN9s6YLM

 
De wikkels zijn ook te koop voor thuisgebruik zodat je ook thuis je klachten verder kunt aanpakken, dan wel om te ontstressen.
Zie hieronder voor de prijzen.
Wil je niet gelijk een wikkel aanschaffen maar deze eerst eens thuis proberen? Dat kan! 
De wikkels zijn vanaf nu ook te huur voor een huurprijs van € 1,00 per dag voor de basiswikkel en € 1,50 voor de comfi-wikkel, besluit je na afloop de wikkel te willen aanschaffen dan wordt de reeds betaalde huurprijs hiervan afgetrokken.
 
Basiswikkel gemaakt van biologisch katoen inclusief wolbed en biologisch katoenen gaas voor olie of tinctuur.
 
Maat S: 29,95
Prachtig in te zetten met aanvullende producten bij  hand- en polsgerealteerde aandoeningen zoals reuma, RSI, maar ook bij elleboogklachten zoals tennis- of golfarm of kloven aan de hak. Deze maat is ook geschikt voor buikkrampjes bij baby’s, evt. gecombineerd met speciale olie. 
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte ± 1 meter, breedte ± 13 cm. 
 
Maat M: 44,95
Mooi bij koude voeten als gevolg van doorbloedingsstoornissen en bij neuropathie. 
Met aanvullende producten bij (reumagerelateerde) gewrichtsklachten aan knieën, heupen, onderrug. 
Ook fijn voor de onderbuik bij bijvoorbeeld stress of menstruatieklachten. Deze maat is ook geschikt voor buikpijn bij kleine kinderen gecombineerd met speciale olie. Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte ± 2.25 meter, breedte ± 19 cm.Maat L (ontstresswikkel): 79,95
Bij buik- en rugklachten, zoals darmproblemen,  endometriose,  lage rugpijn, menstruatiepijn, onverklaarbare buikpijn. (Klik op de link voor meer informatie.) 
Voor thuisgebruik.
Lengte ± 3.50 meter, breedte ± 40 cm. 
 
De comfi-wikkel is een voorbeeld van hoe krachtig eenvoud kan zijn. Hij is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, inclusief wolbed en biologisch katoenen pad voor olie, kruiden of tinctuur.
 
Comfi-wikkel maat S: 59,95
Deze is makkelijk om te doen en is geschikt voor de handen, polsen, bij hielspoor, elleboog, schouder, knie.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte wikkel ± 1.50m , breedte ± 19cm
 
Comfi-wikkel maat M: 74,95
Mooi bij koude voeten als gevolg van doorbloedingsstoornissen en bij neuropathie.
Ook geschikt voor de knie, heup, schouder, onderbuik, hielspoor.
Voor gebruik thuis en in de salon.
Lengte wikkel ± 2.00m , breedte ± 22c