De Tzolkin ook wel de Maya kalender genoemd. Uitgaande van een kalender van 260 dagen met iedere dag een andere energie waarop je je af kan stemmen.

Heel fijn om mee te gaan in die stroom en weer het natuurlijk ritme te gaan leven.

Waarom tegen de stroom in gaan, dat geeft alleen meer weerstand en gaat veel moeilijker!

De Maya kalender gaat uit van je geboortedatum en aan die datum zijn verschillende kwaliteiten en talenten gekoppeld en hoe de kosmos je energetisch weet te ondersteunen om te groeien en te creëren, waardoor je helemaal je eigen zelf kunt zijn en neerzetten.

260 dagen is omgerekend een perioden van negen maanden; de tijd van conceptie tot geboorte, de uiteindelijke mens.

 

Elke dag heeft ook z'n eigen kleur, zo zijn er steeds in de kalender vier opeenvolgende kleuren te zien, ROOD, WIT, BLAUW en GEEL.

Een kleine cyclus van vier dagen. Elke kleur is verbonden met een seizoen, een windrichting en heeft ook een eigen betekenis.

Jou geboortedag heeft dus ook z'n eigen kleur met hieraan vast de gekoppelde eigenschappen.

 

De Maya kalender gaat uit van 20 zonnezegels, van elke kleur vijf.  Elk vertegenwoordigen ze op basis van hun kleur ook weer hun eigen eigenschappen en kwaliteiten.

Ook is elk zonnezegel verbonden met ons lichaam en hierin terug te vinden in de 10 vingers en 10 tenen totaal 20!

 

Bij elke dag hoort ook een bepaalde TOON, de Maya kalender gaat uit van 13 TONEN, gaan wij in onze kalender uit van 7 dagen in een week, een maya week duurt 13 dagen. De dertien tonen staan voor 13 stappen die genomen worden in een creatieproces. 

 

We hebben dus 20 zonnezegels en 13 tonen maakt in totaal een 260 combinaties, de levenspaden. 

 

Wil je meer weten over jou unieke geboortedag dan maak ik heel graag een geboortehoroscoop voor je. Je geboortehoroscoop geeft je inzicht in jou geboortezegel en toon, de vier zegels die jou in je kracht zetten, welke uitdaging jij in dit leven gekozen hebt om aan te gaan.

 

Ook is het mogelijk om met je verjaardag een jaarhoroscoop te laten maken welke je inzicht geeft over de nieuwe jaarenergie en de groei mogelijkheden daarin en wat per maand belangrijk is om aandacht aan te besteden en ook wat het thema is voor jou in een bepaalde maand. Handig om hier rekening mee te houden zodat je mee kan surfen op de flow.