Bach-bloesemremedies is een eenvoudige en natuurlijke genezingsmethode door middel van 38 verschillende bloemen van in het wild groeiende planten, struiken en bomen. Ontdekt door dr Edward Bach.

Door intensieve studies kwam hij tot het inzicht dat de echte oorzaak van ziekte niet zozeer moest worden gezocht in de vele uitingen van fysieke symptomen maar eerder in de psychische gesteldheid waarin een mens verkeerd.

Hij ontwierp zeven categorieën waaronder hij 38 verschillende negatieve stemmingen en gemoedsgesteldheden rangschikte. Voor elke gemoedstoestand vond hij een passende remedie.

Ziekte, kwalen  of lichtere ongemakken moeten worden opgevat als signalen naar een innerlijk conflict. De Bloesemremedies kunnen blokkades of andere storingen in de persoonlijkheid helpen oplossen vóórdat deze disharmonieën zich in een of andere ziekte of kwaal in het lichaam manifesteren.

 

Het is een hele zachte manier van genezen die zowel voor mens en dier ingezet kan worden. Kinderen en dieren reageren vaak heel snel op deze methode.

Bij volwassenen kan het iets langer duren voordat men enige verandering merkt. Het kunnen echt hele subtiele veranderingen zijn zoals ergens anders tegenaan gaan kijken, andere inzichten krijgen. Positiever met dingen om kunnen gaan, meer begrip krijgen etc.

 

Ik pas de Bach Bloesems nu al enige tijd toe in mijn praktijk en ik gebruik ze voornamelijk in de massages en tijdens de wikkelcare behandelingen als ondersteuning. Vooraf test ik uit of iemand Bach Bloesems nodig heeft tijdens de behandeling en de periode erna.

Via  kaartjes waarop de Bloesem Remedies afgebeeld staan worden twee bloesems gekozen die men aanspreekt en twee die man totaal niet aanspreekt. Deze worden in de behandeling ingezet.

Mocht blijken dat ter ondersteuning ook een gebruikersflesje voor thuis nodig is dan wordt deze aangemaakt en meegegeven. Hiervoor betaalt U niets extra's.

Eventuele vervolg flesjes kosten 8,50 voor 30ml.


Aangezien we in een hele hectische tijd leven waarin veel gebeurd en mensen wel wat ondersteuning kunnen gebruiken zijn de Bloesem Remedies een hele welkome aanvulling.

 

Ik werk uitsluitend met de Bloesem Remedies van www.bloesemremedies.com en dan wel de Nederlandse Bloesem Remedies.

 

 

Bloesem Remedies